Vanwege de bouwvak zijn wij van maandag 24 juli tot maandag 14 augustus gesloten. Bestellingen worden na deze datum geleverd.

Geschiedenis

Begin vorige eeuw vestigde Jan J. Westgeest, afkomstig vanuit de Bollenstreek, zich in Wassenaar om hier een smederij op te zetten. In de eenvoudige smidse aan de Achterweg smeedde hij karrenwielen, gereedschap, deurbeslag en fraai vormgegeven hekwerken. Inmiddels is de vierde generatie Westgeest werkzaam in het bedrijf en werd in september 2008 het 100-jarig bestaan gevierd.

Het smidsvuur en de hamerslagen van het smeden op het aambeeld klonken door in de tweede generatie, de drie zonen Adriaan, Jozef en Arie. Zij zetten het bedrijf voort. In die tijd groeide het bedrijf uit en kwamen er ook opdrachten voor het plaatsen van gaashekwerken voor tennisbanen en tuinhekken. De opdrachten kwamen uit heel Nederland en zelfs van ver over de grens. Naast de smederij verkochten ze in de aangrenzende ijzer-warenzaak oa. potkachels, bouten, moeren, schroeven en tuin-meubilair. De verhuizing vanuit het centrum van Wassenaar naar de Hofcampweg in 1980 gaf het bedrijf weer de mogelijkheid zich verder te ontplooien.

Jan, zoon van Adriaan en de derde generatie Westgeest, maakte zijn entree in het bedrijf, maar was als kind altijd te vinden in de smederij. In 1988 zette hij de smederij voort aan de Oostdorperweg, in een pand wat al gauw te klein werd. Vier jaar later verhuisde het bedrijf naar een nieuwbouw locatie aan de Verlengde Hogeklei. En zoals hij het vak van vader op zoon overnam, bleek ook zijn zoon Jean-Paul met de smidse vertrouwd. De vierde generatie Westgeest was een feit. Westgeest Hekwerken & Staalbouw is een begrip in Wassenaar en daarbuiten, het bedrijf heeft zich ontplooid tot een allround bedrijf in de metaal. Met als specialiteit sierhekwerken, staalconstructies en poortautomatisering & toegangscontrole voor particulieren en bedrijven.

Vier generaties Westgeest.
Jan Westgeest: “De kunst is vorm te scheppen in het ruwe metaal. Een nieuwe weg wordt ingeslagen, zonder de nieuwste techniek en toepassingen in het vak uit het oog te verliezen. We leveren een totaal pakket, nagenoeg alles in eigen beheer; van ontwerp en vrijblijvende opgave tot productie, montage, onderhoud en service. Wel zo makkelijk!”